وبلاگ

بازسازی آزمایشگاه و 4 نکته اصلی نوسازی

بازسازی آزمایشگاه

نوسازی و بازسازی آزمایشگاه یکی از چالش‌های کلیدی  و هزینه بری است که مدیران را نه‌تنها با هزینه‌های مالی، بلکه با مسائل مختلفی همچون رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی محیط‌های کار پرخطر نیز مواجه می‌کند. انتخاب تیم‌های مجرب و متخصص برای اجرای این پروژه‌ها از دیگر دغدغه‌های مدیران محسوب می‌شود. بسیاری از آزمایشگاه‌های قدیمی به‌صورت استاندارد طراحی نشده‌اند و بهینه‌سازی‌های لازم در آن‌ها انجام نشده است، اما این آزمایشگاه‌ها همچنان در حال فعالیت هستند و نیازهای مدیران خود را برآورده می‌سازند.

با این حال، ایده‌ی بازسازی و نوسازی این فضاها و تبدیل آن‌ها به آزمایشگاه‌هایی با استانداردهای لازم می‌تواند نقطه‌ی شروعی برای دستیابی به موفقیت و بهبود عملکرد آن‌ها باشد. این تغییرات نه‌تنها به بهبود کیفیت کار کمک می‌کند، بلکه به نوآوری و افزایش بهره‌وری در تحقیقات نیز منجر خواهد شد.

اصول بازسازی آزمایشگاه

 نکات مهمی که باید حین بازسازی آزمایشگاه در نظر داشته باشید؟

از مهمترین اهدافی که برای بازسازی آزمایشگاه دنبال می شود، افزایش بهره وری و به روزبودن استانداردهای لازم آزمایشگاه است.از آنجایی که فعالیت آزمایشگاه ها منوط به استاندارد سازی خاصی می باشد باید به موضوع نوسازی و بازسازی آزمایشگاه به صورت منظم و دوره‌ای اهمیت ویژه ای داد.

یکی از مزایای اولیه از بازسازی آزمایشگاه افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها است. در ادامه به اهدافی که باید در بازسازی آزمایشگاه دنبال شود اشاره می نماییم.

ایمنی آزمایشگاه

ایمنی در محیط آزمایشگاه همواره نخستین و مهم‌ترین اولویت به شمار می‌آید. رعایت نکات ایمنی نه‌تنها در هنگام نوسازی و بازسازی آزمایشگاه برای تیم اجرایی اهمیت دارد، بلکه برای طراحی آزمایشگاه‌های جدید و تأمین امنیت پرسنل نیز از ضروریات غیرقابل‌انکار است.

این نکات به ایجاد فضایی امن و کارآمد کمک می‌کند که در آن تمامی مراحل کار به‌طور ایمن و با کمترین ریسک انجام پذیرد.

جابجایی

در فرایند جابجایی تجهیزات آزمایشگاه، برای کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف متریال، تیم کاوش آزما از تجهیزات و میزهای آزمایشگاهی موجود استفاده می‌نماید. در این راستا، باید نهایت دقت صورت پذیرد تا در حین جابجایی، به بدنه این تجهیزات آسیبی وارد نشود. حفظ کیفیت و سلامت این تجهیزات به‌منظور جلوگیری از هزینه‌های اضافی و ارتقاء کارایی آزمایشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.

بازسازی و نوسازی آزمایشگاه

اصول طراحی در بازسازی آزمایشگاه

در مراحل طراحی مجدد آزمایشگاه، تمامی اصول مربوط به اخذ استانداردهای ایزو و گواهینامه‌ها به همراه استفاده بهینه از فضای موجود مدنظر قرار می‌گیرد. طرح نهایی بر اساس نظرات و نیازهای کارفرما طراحی شده و بهترین گزینه‌ها ارائه می‌شود تا تحقق اهداف آزمایشگاه به نحو احسن امکان‌پذیر گردد.

اجرای نوسازی آزمایشگاه

عملیات اجرایی سکوبندی آزمایشگاه با رعایت تمامی اصول ایمنی و نکات مربوط به تمیزی و دقت در اجرا صورت می‌گیرد. این فرایند به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که در کمترین زمان ممکن، پروژه به کارفرما تحویل می‌شود. هدف از این اجرا، رضایت کامل کارفرما و اطمینان از عملکرد مناسب و ایمنی آزمایشگاه است.

 بازسازی آزمایشگاه با سکوبندی آزمایشگاهی بایرمن

همکاران فنی ما در شرکت مهندسی رستا فرآیند سپنتا (بایرمن)  با تجربه سالها، فعالیت موفق در طراحی، تجهیز و راه‌ اندازی آزمایشگاه در سطح کشور، آماده‌اند تا خدمات مشاوره‌ای و اجرایی را با رعایت آخرین استانداردهای جهانی ارائه دهند. هدف ما تامین نیازهای آزمایشگاه‌های مختلف و ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی با استفاده از باکیفیت‌ترین تجهیزات و نوسازی‌ های لازم است.

نظر چه افرادی در بازسازی آزمایشگاه مورد توجه قرار می گیرد؟

در فرآیند بازسازی آزمایشگاه، همکاری کلیه افرادی که به نوعی با آن در ارتباط هستند، الزامی است. مدیران به عنوان اولین افرادی که در زمینه تصمیم‌گیری‌ های کلیدی در مورد نوسازی آزمایشگاه نقش دارند، معمولاً پس از تحلیل وضعیت اقتصادی و بررسی بهره‌وری، به فکر توسعه یا بهبود آزمایشگاه‌های خود می‌افتند.

از سوی دیگر، تجهیزات حساس آزمایشگاهی پس از ادوار طولانی استفاده ممکن است دقت و کارایی اولیه خود را از دست بدهند یا نیاز به افزودن دستگاه‌های جدید به وجود آید. در این راستا، تکنسین‌های آزمایشگاه معمولاً اولین افرادی هستند که این نیاز را تشخیص می‌دهند.

برای آزمایشگاه‌هایی که با افزایش تعداد مراجعین و آزمایش‌ها مواجه هستند، افزودن دستگاه‌های جدید یک نیاز اجتناب‌ناپذیر به حساب می‌آید. هر یک از این تجهیزات علاوه بر کارایی خاص خود، نیاز به جانمایی و فضای اختصاصی دارند. به عنوان مثال، میز توزین و هود شیمیایی باید در فضایی با شرایط کنترل‌شده قرار گیرند تا عوامل محیطی موجب اختلال در روند آزمایش نشوند.

مسئولیت جانمایی صحیح این تجهیزات به تیم طراحی آزمایشگاه واگذار شده است.